Neves lakosok

Testvértelepülés

 

 

 

Osztopáni Hírek

Osztopán S.E.

Osztopán S.E. 2017/18-as szezonban a Somogy Megye III. osztály Északi Csoportjában indul.Minden csapat négy kört játszik egymás ellen.

2017/18-as szezon sorsolása >>>


Önkormányzat felhívása

 


 

 


MÁV információ

OSZTOPÁN TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 >>>


Rendelet megtekintése>>>


Bursa 2018

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő idei évben is meghirdette a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2018. évi pályázati fordulóját hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatási tanulmányainak támogatására.

 

Tájékoztató a Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati

ösztöndíjrendszerről >>>

"A" Típusú pályázati kiírás >>>

"B" Típusú pályázati kiírás>>>

Jövedelem nyilatkozat>>>

Vagyonnyilatkozat>>>


A jubileumi (20.) polgárőr napon a polgárőr érdemkereszt arany fokozatát kapta Geszti József.

Gratulálunk az elismeréshez!Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívása az ősz veszélyeire!!!


Kereszt helyreállítás

A feliraton az áll : "A hegybirtokosok valláskülömbség nélküli adakozásából 1887". Helyreállítottuk valláskülömbség nélkül 2016-ban! Köszönet: Bibó János,Osztopáni Gábor, Gadányi Sándor, Kovács János, Szpiszár Ferenc, Tömör László, Kuti Zsolt,Gárdonyi Bálint, Kecskés Péter!

 

Galéria megtekinéséhez klikkeljen a képre.


A Somogy Megyei Kormányhivatal,mint I.fokú vadászati hatóság hivatalból ajánlást tesz közzé hirdetményi úton

Vadászterület 1 >>>

Térkép >>>

Vadászterület 2 >>>

Térkép >>>

Vadászterület 3 >>>

Térkép >>>


Beszámoló Osztopán Község Önkormányzat Védőnői Szolgálatának feladatairól >>>

 


 


 

Osztopán Község Önkormányzata és a Képviselő-testület határozata alapján létrejött az

Osztopáni Települési Értéktár Bizottság.

Tagjai: Radics Natália elnök, Gárdonyi Mihály, Jancsekity János.

Települési Értéktár Bizottság felhívása

Az Osztopáni Települési Értéktár Bizottság várja a javaslatokat

A Települési Értéktár Bizottság az alábbi felhívás közzétételével kéri a polgárokat, civil és társadalmi szervezeteket, intézményeket, hogy a településünkön lévő települési értékeket (épített és természeti érték, kulturális, művészeti, sport, gasztronómiai és hagyományőrző érték) gyűjtsék össze és terjesszék a bizottság elé, hogy a rögzíteni tudja a települési értéktárba. A hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény alapján a bizottság célja a magyar nemzeti értékek, és ezen belül a hungarikumok összegyűjtése, védelme, támogatása és megismertetése.

Az Osztopáni Értéktár a település területén fellelhető helyi értékeket tartalmazó gyűjtemény lesz. A Települési Értéktár Bizottság a beérkezett javaslatok értékelését követően dönt az Értéktárba történő felvételről, vagy a felvétel elutasításáról. A település helyi jelentőséget meghaladó értékei a megyei értéktárba, majd a Magyar Értéktárba juthatnak el. A Magyar Értéktárban nyilvántartott országos, vagy nemzetközi jelentőségű, a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével és minőségével a magyarság csúcsteljesítményének számító nemzeti értékekből a Hungarikum Bizottság választja ki a hungarikumokat, melyek a Hungarikumok Gyűjteményébe kerülnek.

A település közigazgatási területén fellelhető, illetve az itt létrehozott helyi érték felvételét az Osztopáni Értéktárba bárki írásban kezdeményezheti az adatlap töltésével, aláírásával és visszaküldésével.

A javaslatot személyesen lehet benyújtani az Osztopáni Polgármesteri Hivatalba.

A benyújtáshoz szükséges nyomtatványok a www.osztopanlapja.hu oldalról letölthetőek:
illetve átvehető a Polgármesteri Hivatalban.

A nemzeti értékek szakterületenkénti kategóriái a következők:

  • a) agrár- és élelmiszergazdaság: az agrárium szellemi termékei és tárgyi javai – beleértve az erdészet, halászat, vadászat és állategészségügy területét -, különösen a mezőgazdasági termékek és az élelmiszerek, a borászat, továbbá az állat- és növényfajták.
  • b) egészség és életmód: a tudományos és népi megelőzés és gyógyászat, természetgyógyászat szellemi termékei és tárgyi javai, különösen a gyógyszerek, gyógynövények, gyógyhatású készítmények, gyógyvíz- és fürdőkultúra.
  • c) épített környezet: a környezettudatos építési munka eredményeként létrehozott, illetve elhatárolt épített része, amely elsődlegesen az egyéni és közösségi lét feltételeinek megteremtését szolgálja; valamint az embert körülvevő környezet fenntartásához kapcsolódó szellemi termékek.
  • d) ipari és műszaki megoldások: az ipari termelés – beleértve a kézműipart, kézművességet is – szellemi termékei és tárgyi javai, különösen az egyes technológiák, technikák, berendezés-, gép- és műszergyártás, műszaki eszközökkel végzett személy- és áruszállítás.
  • e) kulturális örökség: a kulturális örökség szellemi és tárgyi javai, különösen az irodalom, a tudomány, a népművészet és népi kézművesség, néprajz, filmművészet, iparművészet, képzőművészet, táncművészet és zeneművészet; továbbá a védett ingatlan értékei, különösen a nemzeti vagyon körébe tartozó, kiemelkedő értékű műemlékek és régészeti lelőhelyek, nemzeti és történelmi emlékhelyek, világörökségi helyszínek.
  • f) sport: a fizikai erőnlét és a szellemi teljesítőképesség megtartását, fejlesztését szolgáló, a szabadidő eltöltéseként kötetlenül vagy szervezett formában, illetve versenyszerűen végzett testedzés vagy szellemi sportágban kifejtett tevékenység, különösen a sportolói életművek és csúcsteljesítmények.
  • g) természeti környezet: az ember természetes környezetének tárgyi javai, különösen a fizikai és biológiai képződmények vagy képződménycsoportok, geológiai és geomorfológiai képződmények, természeti tájak, természeti területek, életközösségek és ökológiai rendszerek; valamint az embert körülvevő környezet fenntartásához kapcsolódó szellemi termékek.
  • h) turizmus és vendéglátás: a turizmus és a vendéglátás szellemi termékei és tárgyi javai, különösen a turisztikai attrakciók, szolgáltatások, a vendéglátóipari termékek, valamint a vendéglátás körébe tartozó étel- és italkészítési eljárások.
  • i) átfogó oroszlányi érték, mely az előző pontokban feltüntetett területek közül egyszerre többhöz, vagy éppen egyikhez sem sorolható, vagy felülemelkedik azokon.

Várjuk javaslataikat!

Adatlap letöltése:

Javaslat a„[nemzeti érték megnevezése]”[települési/tájegységi/megyei/külhoni magyarság] értéktárba történő felvételéhez >>>

Javaslat a„[nemzeti érték megnevezése]”Hungarikumok Gyűjteményébe történő felvételéhez >>>
Osztopán Polgármesteri Hivatal

7444 Osztopán Fő u.11.

Telefon:82/686-500

Fax:82/686-501

E-mail

Deutsche

Deutsche

 

Kezdőlap / Osztopánról / Önkormányzat / Egyesületek / Galéria /Hírességeink / Testvértelepülés / Oktatás / Díszpolgárok / Látnivalók/Deutsche /